Recept ur kokboken Mickes fisk


Det här är en exklusiv skräpfiskburgare. Biffarna är gjorda på skräpfisk, samtidigt som den stekta sparrisen och det ost- och örtfyllda brödet ger hamburgaren en guldkant. Burgarna kräver en del jobb, men resultatet är underbart gott.

Mickes fiskburgare

Fiskbiffarna
Lägg brödet i en matberedare tillsammans med sauterad lök, grädde och ägg. Kör till en jämn massa. Tillsätt den urkramade skräpfisken och dill. Salta och peppra.

Dela upp i fyra lika stora delar och forma till biffar. Stek biffarna gyllenbruna. För att få dem genomstekta baka vid behov av i ugn på 160 grader cirka 10 minuter.

Fiskburgarna
2 skalade gröna sparrisar
1 skivad gul lök
1 skivad tomat
romansallad
fiskbiffar
hamburgerbröd
tomataioli

Stek den skivade löken på svag värme så att den blir mjuk. Rosta bröden.

Lägg en brödskiva underst. Rada sedan på stekt sparris, tomataioli, en fiskbiff, sallad, tomat och lök. Avsluta med en brödskiva överst. Tryck igenom en träpinne så att burgaren hålls stående.

Receptet är beräknat för 4 personer.

Recept på hamburgerbröd, biffar och aioli finns i boken.

Fiskbiffar:
2 dl mjukt bröd
2 ägg
2 dl grädde
1 dl sauterad lök
1/2 dl skuren dill
500 g kokt skräpfisk (exempelvis braxen, lake, mört, snorgärs)