Stekt inlagd strömming

Blanda smör, dill, salt och peppar i en bunke. Rada ut hälften av strömmingsflundrorna på ett plant underlag, så att fiskarnas skinnsida är neråt.

Fyll en spritspåse med smörblandningen och spritsa ut blandningen på strömmingsflundrorna. Rada på den andra hälften av strömmingsflundrorna och se till att skinnsidan är uppåt.

Blanda ihop rågmjöl och ströbröd. Vänd strömmingsflundrorna i blandningen. Stek flundrorna gyllenbruna och låt svalna i rumstemperatur.

Lagen:
Koka upp alla ingredienserna till lagen. Låt svalna. Lägg de stekta strömmingsflundrorna i lagen. Se till att alla ingredienser har hunnit svalna helt innan du tillsätter strömmingsflundrorna. Annars kan resultatet bli grötigt.

600 g strömmingsflundror
1 dl ströbröd
1 ⁄ 2 dl rågmjöl
smör
dill
salt och peppar

Lagen:
1 ⁄ 2 dl ättika
1 dl socker
1 , 5 dl vatten
1 ⁄ 2 dl lök
1 tsk kryddpeppar
2 lagerblad
1 dl morotsslantar