Om boken


Inlagd strömming, nyrökt flundra. Kokt torsk och eldad lax. Ugnsbakad gäddfilé och en tjusig fiskburgare.

Bokomslag Mickes fisk I Mickes fisk delar matfilosofen och mästerkocken Michael Björklund med sig av både enkla och mer avancerade recept. Han lär dig filea, röka och konservera. Han reder också ut hur såser och rätter kombineras bäst.

Följ med Micke i en öppen fiskebåt ut på ett stormigt hav för att vittja sikfällor. Häng med in till ett litet, inpyrt fiskrökeri där han bland vita rökmoln och i en kraftig rökdoft lär sig hur böcklingen får sin vackra gyllene färg. Välkommen med på en flärdfull provsmakning av en exklusiv, mytomspunnen kaviar.

I kokboken varvas spännande fisketurer med Mickes digra fiskkunskaper som han samlat på sig ända sedan barnsben när han stod på en brygga med kastspöet i handen. Här kombineras läckra recept med stämningsfulla bilder från Mickes möten med hängivna yrkesfiskare.

Låt dig inspireras av utsökta recept som passar både vardag och fest.

Bläddra i boken

SVENSKA UTGÅVAN
Titel:
Mickes fisk
ISBN: 9789526765716

FINSKA UTGÅVAN
Titel:
Micken kalaherkut
ISBN: 9789526765723

Recept: Michael Björklund
Texter: Linda Forth
Foto miljö: Linus Lindholm
Foto mat: Tiina Tahvanainen
Grafisk form: Elin Nyman
Projektledning: Anna Granér
Översättning: Jari Löf
Utgivningsår: 2016
Genre: Mat och dryck
Format: Inbunden
Bredd:
200 mm
Höjd: 260 mm
Antal sidor: 224